
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi klejarki odzieżowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi klejarki odzieżowej , która powinna się znajdować w każdej firmie produkującej odzież przy zastosowaniu klejarki (niezależnie od jej gabarytów). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Komputera z monitorem ekranowymGotowa instrukcja BHP dla Komputera z monitorem ekranowym , która w dzisiejszych czasach powinna się znajdować w każdej firmie (tam gdzie znajduje się komputer z monitorem ekranowym). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ElektrykaGotowa instrukcja BHP dla Elektryka , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Elektryk . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla placówek handlowychInstrukcja BHP dla placówek handlowych powinna znajdować się w każdym punkcie handlowym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Kierowcy pojazdu samochodowegoGotowa instrukcja BHP dla Kierowcy pojazdu samochodowego , która powinna znajdować się w każdej firmie transportowej (kurierska, dostawcza, etc.) oraz w firmach posiadających... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły taśmowej do drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły taśmowej do drewna , która powinna znajdować się w każdym zakładzie stolarskim gdzie wykorzystywana jest piła taśmowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP na terenie szkoły dla uczniaGotowa Instrukcja BHP na terenie szkoły dla ucznia powinna znajdować się w każdej placówce edukacyjnej - od szkół podstawowych po szkoły ponadgimnazjalne, gdzie odbywają się... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla fryzjeraGotowa instrukcja BHP dla fryzjera , która powinna się znajdować w każdym zakładzie fryzjerskim. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz |