
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny - np. restauracje.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,pip,państwowa inspekcja pracy,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,wyparzacz gastronomiczny,instrukcja bhp wyparzacza gastronomicznego
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi patelni elektrycznejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi patelni elektrycznej , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która używa patelni elektrycznych. Dodatkowo jeżeli taka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka jezdnego z napędem silnikowym i ruchu na drogach zakładowychGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wózka jezdnego z napędem silnikowym i ruchu na drogach zakładowych , która powinna się znajdować w każdym dużym przedsiębiorstwie gdzie do pracy... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wibratora pogrążalnegoGotowa instrukcja BHP dla obsługi wibratora pogrążalnego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywany jest wibrator pogrążalny . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kościGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kości , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla warsztatów stolarskichGotowa instrukcja BHP dla warsztatów stolarskich , która powinna się znajdować w każdym warsztacie stolarskim . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieruInstrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieru przeznaczona jest dla firm, które w swoich biurach posiadają niszczarkę do dokumentów . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznejInstrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznej przeznaczona jest dla firm budowlanych, które korzystają z giętarek mechanicznych do gięcia prętów zbrojeniowych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętychGotowa Instrukcja BHP w zbiornikach, wnętrzach urządzeń technicznych i innych niebezpiecznych przestrzeniach zamkniętych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowychGotowa instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowych , powinno posiadać każde przedsiębiorstwo zajmujące się pracami rozbiórkowymi - niezależnie od skali rozbiórki jak i materiału, z... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi sprężarki powietrznejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi sprężarki powietrznej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest sprężarka powietrzna . |
Zobacz | Pobierz |